Singurul lucru care te împiedică să ai succes în ceva este propria ta persoană
5 (1)

În 25 de minute de lectură, în rândurile de mai jos, vă alimentați cu o doză ultra de energie mentală pozitivă, așa de necesară în vremurile acestea!

Singurul lucru care te împiedică să ai succes în ceva este propria ta persoană. Dacă tu nu crezi în tine, nu va crede nimeni altcineva. Așa că, dacă vrei să fii grozav, atunci dă-i drumul și dovedește-le tuturor că se înșală! Nu lăsa pe nimeni să-ți spună că nu poți reuși, pentru că probabil le este teamă că îi vei învinge.

De asemenea, nu uita asta: chiar dacă cineva îți spune că nu poți face ceva, asta nu trebuie neapărat să te oprească. Tu știi ce este bine pentru tine, așa că urmează-ți întotdeauna inima! Indiferent de câte ori oamenii încearcă să te doboare, nu trebuie să renunți. Poate dura ani sau chiar decenii, însă, atâta timp cât vei continua, vei reuși.

Motivul pentru care nu trebuie să renunți niciodată este că există întotdeauna o modalitate alternativă de a face lucrurile, care ar putea duce la rezultate neașteptate. Cu alte cuvinte, uneori, tot ce trebuie să faci este să găsești un nou mod de a-ți atinge obiectivul, în loc să încerci să faci totul exact așa cum ai planificat. Acest lucru este valabil și pentru problemele care îți apar în cale. De obicei, există mai multe moduri de a le rezolva, așa că nu ar trebui să te simți presat să găsești imediat cea mai bună soluție posibilă.

Uneori ai putea crede că viața ta nu decurge bine, dar aproape întotdeauna există un motiv pentru asta. Poate că ai amânat să iei măsuri cu privire la un anumit aspect al vieții tale, poate că este timpul să faci schimbări. Poate că petreci prea mult timp concentrându-te pe aspectele negative ale vieții tale, mai degrabă decât pe cele pozitive. Indiferent despre ce este vorba, trebuie să îți privești situația în mod obiectiv înainte de a decide dacă vrei să rămâi cu ea sau să încerci ceva diferit.



Poți schimba orice în viața ta. Ține minte doar că schimbarea necesită efort, determinare și angajament și, cel mai important, perseverență!

Atunci când te angajezi cu adevărat să îți atingi obiectivele, nimic nu te poate împiedica să le atingi. Tot ce ai nevoie este încrederea în capacitatea ta și convingerea că poți realiza tot ceea ce ți-ai propus. Dacă îți dorești ceva suficient de mult, vei depăși orice obstacol care se interpune între tine și obiectivul tău.

Nu uita totuși că, dacă nu știi încotro te îndrepți, cum te poți aștepta să ajungi undeva? Chiar dacă ești deja mulțumit de poziția ta actuală în viață, trebuie să ai o idee clară despre unde vrei să ajungi. În caz contrar, nu vei ajunge prea departe.

Sunt sigur că ai înțeles până acum că succesul are puțin de-a face cu norocul sau cu sincronizarea. Totul ține de efort și de dorință. Poți controla acești doi factori, ceea ce înseamnă că ai control deplin asupra viitorului tău.

Este important să îți amintești că succesul vine după eșec. Mulți oameni nu realizează acest lucru decât atunci când este prea târziu. Atunci când în cele din urmă își dau seama, de multe ori este prea târziu, deoarece nu au învățat din greșelile lor. Însă, odată ce accepți faptul că ai făcut o greșeală, atunci poți începe să mergi din nou înainte. Și, atunci când ești pregătit, poți să o faci mai bine data viitoare!

Pe măsură ce îmbătrânești, vei descoperi că devii mai înțelept. De asemenea, vei începe să observi tipare în viață. De exemplu, dacă studiezi istoria, vei descoperi că anumite evenimente se întâmplă la intervale regulate, cum ar fi războiul. Se pare că există perioade în care războaiele izbucnesc cu regularitate. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că oamenii au tendința de a repeta, mai ales dacă sunt conduși de frică. Odată ce vei ști acest lucru, vei vedea tipare peste tot, inclusiv în interiorul tău.

Dacă vrei să trăiești o viață împlinită, ar trebui să te înconjori de oameni care împărtășesc valori și credințe similare. Oamenii care au un puternic simț al moralității sunt mai puțin predispuși să își înșele partenerii sau să fure de la alții. De asemenea, ei se ajută reciproc, așa că ar trebui să te străduiești să te conectezi cu oameni cărora le pasă de tine. Pe de altă parte, oamenii care nu au standarde morale îți vor provoca în cele din urmă durere. Ei pot părea drăguți și prietenoși, însă, în adâncul sufletului, nu sunt autentici. Ei sunt egoiști, egocentrici și sunt preocupați doar de ei înșiși. Așa că stai departe de ei, pentru că meriți să fii în preajma unei companii bune.

Majoritatea oamenilor nu reușesc să aprecieze ceea ce au până când nu mai au. Aceasta este natura umană și este ceva cu care ne luptăm cu toții. Cu toate acestea, dacă te găsești vreodată gândindu-te “de ce eu?” sau “nu este corect”, amintește-ți următorul citat: “Ceea ce este nedrept este să te aștepți la corectitudine.” Cu cât îți dai seama mai repede că viața nu este corectă, cu atât vei fi mai fericit.

Mulți oameni se tem să recunoască faptul că greșesc. În loc să recunoască faptul că s-au înșelat, ei continuă să creadă în ceea ce cred că este adevărat, indiferent de dovezile care arată contrariul. Acest lucru se face de obicei din unul din trei motive: mândrie, încăpățânare sau ignoranță. Uneori, sunt toate trei combinate. Oricare ar fi cazul, nu ar trebui să lași mândria să stea în calea progresului. Dacă nu faci greșeli, nu vei învăța niciodată nimic nou.

Tuturor ne place să ne considerăm ființe raționale. Ne uităm la fapte, analizăm situația și ajungem la concluzii logice. Din păcate, acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut, deoarece emoțiile ne întunecă judecata de cele mai multe ori. Frica și anxietatea ne împiedică să luăm cea mai bună decizie posibilă, așa că uneori facem alegeri greșite. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să îți ignori sentimentele. Emoțiile au un scop – ele ne ajută să luăm decizii pe baza experiențelor noastre anterioare. Însă nu le lăsa să prevaleze asupra logicii.

Viața este plină de incertitudine și nu putem face nimic pentru a schimba acest lucru. Fiecare zi aduce ceva diferit, iar multe zile aduc mai multe surprize neașteptate. Pentru a supraviețui, trebuie să fii adaptabil. Nu te bloca într-o rutină; în schimb, încearcă lucruri noi. S-ar putea să fii surprins de cât de ușor te adaptezi.

Oamenii care se plâng sunt enervanți, dar oamenii care râd de adversitate sunt admirabili. Chiar dacă suferă prin greutăți, refuză să renunțe la speranță. În loc să renunțe, ei își folosesc experiența pentru a se îmbunătăți. Ei sunt rezistenți și determinați. Reziliența lor le dă putere, iar determinarea le permite să persevereze.

Poate crezi că ai înțeles totul, dar te asigur că nu este așa. Toată lumea are pete oarbe, ceea ce înseamnă că nu putem vedea întotdeauna clar ce se întâmplă în jurul nostru. Cei mai mulți oameni preferă să pretindă că au dreptate, chiar și atunci când se înșeală complet. De aceea, majoritatea oamenilor nu ascultă pe nimeni altcineva.



Lumea este plină de mister și nu există două povești la fel. Indiferent unde mergi, vei întâlni oameni care se comportă diferit, acționează diferit și vorbesc diferit. Așa că nu îți mai face griji cu privire la ceea ce spun oamenii, pentru că, în cele din urmă, sunt doar cuvinte. Numai acțiunile dezvăluie dacă cineva este demn de încredere.

Adevărul este că ești capabil să faci orice îți propui. Cu suficient efort, poți realiza orice îți dorești. Și nu uita: poți pierde doar lucrul de care te agăți.

În viață, te vei confrunta cu eșecuri. Eforturile tale nu vor da întotdeauna roade. În unele momente, te vei simți descurajat. Dar, dacă vrei să progresezi, trebuie să depășești aceste obstacole. Continuă să muncești din greu și, în cele din urmă, norocul tău se va întoarce.

Una dintre cele mai mari plăceri în viață este împărtășirea cunoștințelor tale. La urma urmei, a împărtăși înseamnă a te îngriji! Atunci când îți împărtășești cunoștințele cu ceilalți, câștigi respect și îi ajuți pe ceilalți să își atingă potențialul.

Lumea are nevoie de mai mulți oameni care sunt capabili să vadă mai degrabă oportunități decât obstacole. Oameni care sunt capabili să se motiveze singuri în loc să se lase influențați de factori externi. Lumea are nevoie de oameni cu convingeri puternice. Oameni care cred că își pot atinge obiectivele, în ciuda tuturor dificultăților și piedicilor de pe parcurs. Oameni care sunt determinați să facă lucrurile să se întâmple, indiferent de ce este nevoie. Oameni care nu acceptă scuze. Oameni care știu să își schimbe cursul atunci când este necesar. Oameni care nu renunță niciodată până nu își ating obiectivul. Oameni care înțeleg că nimic nu se compară cu munca asiduă dacă vrei să realizezi ceva. Oameni care au un simț excelent pentru ceea ce este posibil și imposibil. Oameni care înțeleg diferența dintre un vis și realitate. Oameni care găsesc întotdeauna modalități de a ocoli orice fel de obstacol. Oameni care nu lasă nimic să îi oprească. Oameni care nu se tem de eșec sau de a face greșeli. Oameni care învață din eșecurile lor. Oameni care înțeleg valoarea experienței. Oameni care nu au nevoie să li se spună ce să facă. Oameni care pornesc pe propriul drum, indiferent dacă îi urmează sau nu altcineva. Oameni care înțeleg că viața nu este menită să fie ușoară. Oameni care sunt dispuși să își asume riscuri. Oameni care îndrăznesc să încerce lucruri noi. Oameni care nu-și fac griji că își pierd faima. Oameni care nu privesc înapoi. Oameni care sunt conștienți de slăbiciunile lor. Oameni care nu se tem să se recunoască învinși.

Trebuie să începi chiar acum! Deci, ce mai aștepți? Ce faci? La ce te gândești? De ce pierzi timpul? Trebuie să mergi înainte! Mergi înainte cu fiecare fibră a ființei tale! Nu te uita niciodată înapoi! Nu te gândi la trecut. Dacă ai fi făcut totul perfect, probabil că nu ai fi realizat nimic. Cu toții facem greșeli. Unele mai mari decât altele. Pe unele le plătim scump. Altele sunt pur și simplu enervante. Toată lumea face greșeli, așa că nu te învinovăți pentru ale tale. Învață din greșeli, corectează-le și mergi mai departe. Fiecare lucru pe rând. Altfel, nu vei realiza niciodată nimic. Continuă să mergi înainte. Continuă să încerci. Perseverează. Fă tot ceea ce este necesar. Dă tot ce ai mai bun! Apoi, într-o zi, vei observa că ai fost promovat. Sau că ai câștigat un premiu. Poate că cineva chiar a observat realizările tale și a început să te trateze diferit. Însă, chiar dacă eșuezi lamentabil, amintește-ți că mâine este o altă șansă de a o lua de la capăt. Un nou început. O oportunitate de a îți depăși toate neajunsurile și de a ieși mai bun decât înainte. Atunci când lucrezi pentru un anumit obiectiv, nu te concentra pe linia de sosire. În schimb, concentrează-te pe următorul pas. Ia fiecare pas așa cum vine și, în curând, te vei găsi în fața destinației tale. Nu uita că nu contează cât timp îți ia. Tot ceea ce contează este că reușești să realizezi ceea ce ți-ai propus. Chiar dacă te prăbușești, amintește-ți doar că te poți ridica oricând. Atâta timp cât ai putere, determinare și voință, poți reuși întotdeauna. S-ar putea să nu ajungi acolo unde îți dorești în cel mai scurt timp, dar, în cele din urmă, vei ajunge acolo unde îți propui să ajungi. Asta este ceea ce contează.

Așa că nu te mai plânge. Nu mai da vina pe alții. Nu te mai văicări. Începe să acționezi. Fă tot ce trebuie să faci pentru a realiza ceea ce vrei să realizezi. Nu te opri niciodată până nu-ți atingi scopul. De fapt, odată ce ai atins succesul, nu te odihni niciodată pe lauri.

Știm cu toții cum e să te simți descurajat. Să ne pierdem speranța. Să ne pierdem credința. Dar nu ar trebui să ne lăsăm niciodată să ne scufundăm în disperare sau depresie. Indiferent cât de dificile sunt lucrurile, indiferent cât de disperată pare situația noastră, există întotdeauna ceva pozitiv pe care îl putem lua din orice experiență. Uneori este dificil să vedem acest lucru. Acum, odată ce ești conștient de obstacolele și provocările pe care trebuie să le depășești, ar trebui să fii capabil să te ridici deasupra lor și să continui să îți atingi obiectivele.

Să îți schimbi direcția în orice moment, atunci când îți dai seama că te afli pe o cale greșită; acesta este un act de încredere în sine. Să ai voința de a depăși obstacolele, să perseverezi, să fii capabil să mergi înainte chiar dacă există multe bariere în calea ta, aceasta este esența bărbăției. A persista în ciuda tuturor pierderilor, descurajărilor, eșecurilor, a le depăși, a obține victoria asupra ta prin voință, acesta este cel mai mare triumf. Cu alte cuvinte: să crezi în propriile tale potențialități. Aceasta este cheia succesului. Indiferent de dificultățile care pot apărea, indiferent de opoziția pe care o poți întâmpina, trebuie să continui să lucrezi pentru obiectivele tale cu determinare, pentru că fără credință este imposibil să atingi ceva.

Ar trebui să începi prin a te hotărî asupra scopului tău și apoi să-ți dedici întreaga ființă pentru a-l atinge. Nu ar trebui să accepți înfrângerea până când nu ai încercat tot ce ți-a stat în putință. Nu renunța înainte de final. Dacă ești hotărât să atingi un anumit obiectiv, nu lăsa nimic să te oprească! De aceea avem nevoie de perseverență și răbdare. Singurul lucru care ne poate face cu adevărat să ne pierdem curajul este să ne pierdem din vedere obiectivul sau să renunțăm prea ușor. Atunci când cineva și-a pierdut speranța, începe să dispere, ceea ce este cea mai proastă atitudine posibilă. Cel care renunță la speranță nu realizează niciodată nimic și, cu siguranță, nu ajunge niciodată nicăieri. Așadar, continuă să muncești pentru obiectivul tău – nu renunța niciodată – și, dacă nu reușești, încearcă din nou, și din nou. Persistența și răbdarea sunt cheile succesului. Ele sunt, de asemenea, lucrurile cele mai greu de dobândit.

Al doilea lucru pe care trebuie să îl faci este să ai încredere în tine, dar nu uita că nu ești singura persoană implicată. Există atât de mulți oameni în jurul nostru care vor să ne ajute, dar nu o pot face decât dacă noi le permitem acest lucru. Nu ne putem aștepta ca altcineva să ne sprijine dacă nu ne sprijinim noi înșine. Dar, uneori, cei mai buni prieteni sunt cei pe care soarta ni-i trimite în cale pentru a ne da o mână de ajutor. Este foarte greu să ne înțelegem cu oameni care ne critică în mod constant, mai ales atunci când au dreptate. Amintește-ți că o critică nu este altceva decât o sugestie că ceva ar putea fi făcut mai bine. Dar este inutil să asculți oamenii care îți spun mereu că ești leneș și incompetent. Ignoră-le criticile. Fă-ți treaba ta și, mai devreme sau mai târziu, ei vor veni la tine. În plus, toate obstacolele care îți stau în cale reprezintă o oportunitate. Gândește-te la ele ca la niște trepte pe drumul spre succes.

Dar, mai presus de toate, ar trebui să îți amintești că există o singură regulă absolută și decisivă pentru a obține succesul: să urmezi linia dreaptă care duce spre vârf, fără să te abați niciodată de la cursul corect. Aceasta este singura cale de a reuși.

Imaginează-ți că noi doi alcătuim un plan pentru a atinge un obiectiv. Pentru ca tu să ai succes cu acest nou plan al nostru, îți voi spune cum vom proceda. Vom începe prin a aborda cele mai dificile probleme care necesită atenția noastră imediată și vom încerca să le rezolvăm înainte de a trece la alte probleme. În acest fel, nu ne vom bloca și nu vom fi distrași. Scopul nostru este să acumulăm un impuls. Să îl numim “energie mentală pozitivă”. Apoi vom încerca să găsim un răspuns la întrebarea dacă cel mai bun lucru de făcut acum ar fi să mergem înainte, să schimbăm cursul sau să ne întoarcem la vechile obiceiuri. Dacă ne decidem să progresăm, vom munci din greu pentru a depăși obstacolele. Însă, dacă vedem că situația nu duce nicăieri, atunci ne vom opri și vom găsi o altă strategie. Și, în cele din urmă, vom depune toate eforturile pentru a încerca să redresăm lucrurile. De fapt, probabil că va fi necesar să ne dăm uneori permisiunea de a eșua, pentru a putea învăța din fiecare eșec. În acest fel, putem evita să ne atașăm prea mult de o abordare sau de o strategie și să devenim mai flexibili atunci când altceva se dovedește a fi mai bun. Este, de asemenea, posibil să descoperim câteva alei închise pe parcurs – dar chiar și așa, să continuăm să mergem înainte! În ceea ce mă privește, singurul mod în care vom reuși vreodată să realizăm ceva valoros este printr-o combinație de pasiune și transpirație. Nu uita, totuși, să te recompensezi din când în când!

Acum, la fel ca un mare titan, ne vom ridica în vârf. Atunci când oamenii vor auzi despre ceea ce am realizat, vor fi impresionați și vor dori să știe cum am reușit. Ne vor întreba cât timp ne-a luat să ne atingem obiectivele și dacă a fost cineva care ne-a ajutat pe parcurs. La care noi vom răspunde că am putut conta întotdeauna pe ajutorul multor alte persoane, dar că nu am avut de ales decât să ne asumăm singuri responsabilitatea pentru tot. Vom explica faptul că nu a fost ușor și că nu s-a întâmplat peste noapte. În unele momente ne-am simțit descurajați, ne-am pierdut curajul și am vrut să renunțăm; dar apoi cineva a venit alături de noi și ne-a oferit cuvinte de încurajare. Sau am găsit motivația de care aveam nevoie pentru a continua să muncim din greu. Și, datorită eforturilor noastre neobosite, am reușit! Așadar, să nu subestimăm niciodată valoarea perseverenței și a motivației proprii!

Nu contează dacă reușești sau dacă eșuezi, atâta timp cât perseverezi și nu renunți! Este posibil să existe și piedici, dar trebuie să perseverăm. Dacă reușești să rămâi concentrat și hotărât, atunci vei reuși în cele din urmă să realizezi orice ți-ai propus. S-ar putea să te împiedici și să cazi de mai multe ori, dar ar trebui să te ridici din nou imediat. Și, dacă te gândești că vei eșua, atunci nu ar trebui să încerci de la bun început. Pentru că eșecul este opusul succesului! Singurul motiv pentru care unii oameni eșuează este pentru că le lipsește determinarea, iar asta înseamnă că sunt condamnați să eșueze încă de la început. Așa că, în loc să eșuezi, de ce să nu accepți înfrângerea? De ce să nu arunci pur și simplu prosopul? Ei bine, sper că nu te numeri printre aceste tipuri de oameni! Cei care au succes sunt dispuși să lupte împotriva șanselor copleșitoare! Ei nu fug de problemele lor. În schimb, le înfruntă cu capul sus! Și luptă până la capăt! Așadar, dacă vrei cu adevărat să câștigi, trebuie să te comporți ca un învingător încă de la început. Dacă nu ai ceea ce îți trebuie pentru a reuși, atunci ar fi bine să renunți la întreaga idee.

Trebuie să avem încredere în noi înșine și să avem încredere că vom triumfa asupra dificultăților pe care le întâlnim. Toată lumea trebuie să colaboreze pentru a ne ajuta să ne îndeplinim misiunea. Nu ne putem permite să lăsăm pe nimeni în urmă, mai ales atunci când atâtea lucruri atârnă în balanță. Acum trebuie să începem ascensiunea noastră spre înălțimi. Sunt încrezător că vom reuși să ajungem în vârf și aștept cu nerăbdare să împărtășesc viziunea mea asupra viitorului cu toată lumea.

Cel mai bun mod în care o persoană își poate trăi viața este să aibă obiective. Atunci când nu ai obiective sau visuri, viața ta va fi fără scop. Dacă te îndrepți undeva în viață, te ajută dacă știi unde este acel loc. Fără o direcție, viața ta poate deveni ca o gloată indisciplinată, cu toată lumea alergând după propria coadă. Cel mai bun mod de a evita această situație este să îți stabilești niște obiective.

Atunci când îți stabilești obiective, trebuie să te asiguri că acestea sunt suficient de specifice, astfel încât să nu le confunzi cu alte lucruri. De exemplu, dacă spui “Vreau să câștig Premiul Nobel pentru Pace”, atunci ai eșuat deja, deoarece nu există niciun premiu. De asemenea, ar fi imposibil de realizat, deoarece Comitetul Nobel nici măcar nu anunță pe cine are în vedere până după ce sunt aleși câștigătorii. Prin urmare, este mai bine să alegi obiective mai mici, mai realiste. Cum ar fi: “Vreau să public o lucrare despre efectele privării de somn asupra capacității cognitive”. Acesta este un obiectiv mult mai ușor de atins. Și, dacă se întâmplă să câștigi Premiul Nobel, asta e doar cireașa de pe tort.

Este important să reții că, deși obiectivele sunt bune pentru a ne ajuta să ne concentrăm atenția și energia, ele nu sunt menite să fie puse unele împotriva altora. O persoană nu ar trebui să își stabilească niciodată un obiectiv de a slăbi dacă își stabilește, de asemenea, un obiectiv de a se căsători până la o anumită dată. Ambele obiective ar trebui urmărite simultan și împreună. Nu ar trebui să existe o competiție între cele două. Dacă o persoană are prea multe obiective, devine dificil să prioritizeze care sunt cele mai importante. Uneori, o persoană trebuie să decidă dacă să urmărească un obiectiv în funcție de cât de mult îi place să îl facă, mai degrabă decât de ceea ce va realiza acesta pentru ea.

Unele persoane își stabilesc obiective fără să realizeze că trebuie să muncească pentru a le atinge. O modalitate de a rezolva această problemă este de a crea o listă de pași necesari pentru a atinge obiectivul. Apoi, odată ce o persoană a realizat un pas, ar trebui să adauge un altul pe listă. De exemplu, să spunem că ai vrut să scrii o carte, dar nu ți-ai dat seama că trebuie să te așezi efectiv și să o faci înainte de a putea face orice altceva în acest sens. Odată ce ți-ai dat seama că trebuie mai întâi să te așezi și să scrii cartea, ai putea pune acest lucru pe o listă de pași de urmat. Atâta timp cât pașii sunt suficient de mici pentru a fi realizați rapid, nu va părea o sarcină atât de mare.

Mulți oameni cred că doar cei tineri sunt capabili să își stabilească obiective și să le atingă. Cu toate acestea, oricine, la orice vârstă, poate face acest lucru. Unele persoane pot constata că au probleme în a veni cu idei sau în a face planuri pentru viitor. În aceste cazuri, ar putea fi de ajutor să consulți un mentor. Un mentor este o persoană care poate oferi sfaturi și îndrumare atunci când vine vorba despre chestiuni de dezvoltare personală. Cineva care a reușit să realizeze cu succes obiectivele la care aspiri este adesea o alegere bună. Dacă este posibil, încearcă să găsești pe cineva care împărtășește valori și aspirații similare. Această persoană îți poate servi drept ghid și vă puteți sprijini reciproc în atingerea obiectivelor voastre.

Există momente în care nu avem nicio idee încotro se îndreaptă viața noastră. Poate că trecem printr-o perioadă dificilă în acest moment. Sau poate că pur și simplu nu ne-am gândit profund la viața noastră încă. Dar asta este în regulă. Încă putem începe să lucrăm astăzi pentru a ne atinge obiectivele. Punând deoparte câteva minute în fiecare zi, vei începe în cele din urmă să vezi progrese. Înainte să îți dai seama, vei privi această perioadă ca pe un punct de cotitură în viața ta.

Un ultim lucru pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când te decizi asupra obiectivelor tale este dacă ar trebui sau nu să le împărtășești cu alții. Împărtășirea obiectivelor în mod public înseamnă că există o presiune suplimentară pentru a le urma. Dar, uneori, faptul că altcineva te face responsabil face toată diferența din lume. În plus, împărtășirea obiectivelor tale cu prietenii sau cu cei dragi îi poate inspira să își atingă propriile obiective. Așadar, totul depinde de personalitatea ta și de relația pe care o ai cu persoana (persoanele) cu care plănuiești să-ți împărtășești obiectivele.

Caracterul nostru, valorile noastre, dorințele noastre, punctele noastre forte și punctele slabe – toate acestea se dezvoltă ca urmare a alegerilor pe care le facem zi de zi. Dacă vom continua să alegem să reacționăm în loc să acționăm, vom rămâne victimele propriilor noastre gânduri negative. Ne va fi mereu teamă de eșec. Pe de altă parte, dacă alegem să ne depășim temerile, atunci vom căpăta încredere și motivație.

Dacă cineva îți spune că problema ta este cauzată de lipsa de disciplină, nu înseamnă că ai ceva în neregulă cu tine, ci doar că nu ți-ai dezvoltat abilitățile necesare pentru a-ți atinge obiectivul.

Acesta este motivul pentru care sportivii eșuează uneori, în ciuda eforturilor lor incredibile. Ei nu au suficient autocontrol și, prin urmare, sfârșesc prin a-și sabota planurile. De exemplu, unii alergători care încearcă să câștige cursele încep să se îngrijoreze prea mult în timpul sesiunilor de antrenament. În loc să se concentreze pe alergarea rapidă, ei încep să se gândească la orice altceva. Unii jucători, între timp, tind să se concentreze exclusiv pe performanța lor în timpul meciurilor. Drept urmare, își pierd concentrarea și ratează ocazii de a marca goluri. Alții, însă, pur și simplu renunță înainte de a ajunge la linia de sosire.

Atunci când te-ai hotărât să îți schimbi atitudinea față de joc, ar trebui să iei în considerare următoarele întrebări: Cât timp voi persista? Este angajamentul meu real? Voi continua să fac față provocărilor și să învăț din fiecare greșeală pe care o fac? Am încredere în mine însumi?

Nu încurca voința și efortul. Disciplina înseamnă să iei decizii și să acționezi în consecință. Voința înseamnă să faci ceea ce decizi să faci indiferent de ceea ce simți. Pe scurt, voința este o acțiune, în timp ce disciplina este o decizie.

Iată ce se întâmplă atunci când practici disciplina:

Începi să cauți soluții în loc să te concentrezi asupra problemelor. Încetezi să te întrebi: “Ce lipsește?” și întrebi în schimb: “Cum pot rezolva această problemă?”.

Creierul tău devine mai flexibil. Atenția ta devine mai ascuțită și mai concentrată. Încetezi să mai fii distras de chestiuni banale și acorzi mai multă atenție la ceea ce contează cu adevărat. Devii mai puțin impulsiv.

Creierul tău învață să își regleze propriile niveluri de energie. Îți controlezi impulsurile și ești capabil să ignori distragerile și să te concentrezi asupra unei sarcini fără să obosești.

Pentru a reuși, trebuie să fii disciplinat. Cei mai de succes oameni au învățat cum să facă acest lucru. Atunci când își stabilesc un obiectiv, nu așteaptă până când sunt gata. Ei trec imediat la acțiune. Ei nu lasă frica să le stea în cale.

Oamenii care au trecut prin momente dificile vorbesc adesea despre cum au fost nevoiți să învețe să-și stăpânească mintea și să-și învingă temerile. În același mod, trebuie să ne antrenăm pentru a rămâne motivați și a depăși obstacolele. Acest lucru este deosebit de important acum, deoarece mulți dintre noi trăim în medii în care avem puțin sprijin și puține resurse. Trebuie să învățăm să facem față în mod eficient acestor condiții și să evităm să cedăm tentațiilor.

Este nevoie de curaj pentru a lupta împotriva tentațiilor, care sunt peste tot în jurul nostru. Uneori vei întâlni ocazii de a înșela, minți, fura sau manipula pe alții. În astfel de momente, trebuie să îți amintești că drumul celei mai mici rezistențe duce direct la distrugere. Lumea nu te va răsplăti pentru că alegi scurtături. Cei care se luptă, cei care sunt cinstiți, cei cărora le pasă de ceilalți, cei care dau dovadă de respect, cei care sunt buni – aceștia sunt cei care vor supraviețui.

Omul care știe cum să facă ceva nu se va teme să o facă. Nu se va teme nici dacă este singur în fața unei mulțimi ostile sau dacă viața lui depinde de ceea ce se va întâmpla în continuare. Această neînfricare se numește încredere. Încrederea înseamnă că ești sigur de ceea ce ai învățat și că îți poți folosi cunoștințele cu succes. Înseamnă că știi exact ce trebuie să faci în orice moment pentru a reuși. Atunci când nu știi ce ar trebui să faci, înseamnă că îți lipsește încrederea. Dacă vrei să ai încredere în tine, trebuie mai întâi să înveți ceea ce trebuie să înveți. Trebuie să dobândești cunoștințe și abilități studiind din greu până când știi tot ce este de știut despre ceea ce vrei să înveți. Cunoștințele vin odată cu practica; doar atunci când ești sigur că știi toate lucrurile pe care trebuie să le știi despre ceea ce dorești să înveți te poți simți încrezător. Odată ce ai început să înveți, nu te poți opri niciodată. Învățarea este un proces nesfârșit care continuă cât timp trăiești. Chiar și după ce ai devenit competent într-un domeniu, mai ai încă multe de învățat în alte domenii, pentru că nu ai stăpânit încă nici acele subiecte. De fapt, nu există nicio limită la ceea ce poți învăța și stăpâni. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl ții minte este că ai mereu ceva nou de învățat pentru a putea ajunge la măiestrie. De aceea numesc acest proces educație în loc de instruire. Instruirea implică faptul că știi deja tot ce trebuie să știi. Educația implică faptul că înveți mereu lucruri noi. Dacă nu înveți nimic nou, stagnezi. Stagnarea este opusul progresului. Progresul este imposibil fără educație. Prin urmare, trebuie să continuăm să studiem pe tot parcursul vieții noastre, astfel încât să rămânem alerți, vii și activi. Doar atunci putem rămâne fideli nouă înșine. Trebuie să continuăm să învățăm pentru că, dacă ne oprim din învățat, ne vom pierde capacitatea de a lua decizii bazate pe rațiune și intuiție. Fără a fi capabili să decidem liber, vom pierde și posibilitatea de a ne asuma responsabilitatea pentru acțiunile noastre. Atunci când nu știm ce vom face, avem tendința de a fi pasivi și inactivi. Însă, dacă vrei să reușești în viață, trebuie să ai inițiativă. Inițiativa necesită acțiune. Acțiunea duce la succes. Oamenii de succes știu că trebuie să acționeze pentru a obține rezultate. Ei nu se mulțumesc să stea degeaba așteptând ca norocul să le iasă în cale. Norocul îi favorizează pe cei care muncesc din greu pentru el. Munca grea nu înseamnă neapărat că trebuie să faci ceva dificil. Uneori, a munci din greu înseamnă pur și simplu că trebuie să stabilești corect prioritățile și să acționezi în funcție de ele. Trebuie să-ți respecți angajamentele, să te ții de program, să-ți ții promisiunile, să-ți îndeplinești îndatoririle, să-ți plătești datoriile, să termini sarcinile începute și să finalizezi proiectele începute. Pentru a face acest lucru, trebuie să îți organizezi timpul în mod eficient, astfel încât să poți acorda suficientă atenție fiecărei sarcini. Organizează-te astfel încât să poți desfășura bine fiecare activitate. Și, mai presus de toate, evită tergiversarea! Procrastinatorii eșuează pentru că pierd prea mult timp. Inacțiunea lor i-a făcut să rateze termene limită și să rateze oportunități. Mulți dintre acești oameni petrec mai mult timp gândind decât acționând. Ei se gândesc la ceea ce ar fi putut face, mai degrabă decât la ceea ce au făcut de fapt. Apoi se învinovățesc pentru că nu au reușit să realizeze ceea ce își doreau. Ceea ce nu au înțeles este că au eșuat deoarece nu au avut curajul necesar pentru a face ceea ce trebuiau să facă.

Și, în final, iată cinci reguli simple pentru succes:

  1. Stabilește obiective clare.
  2. Nu îți amâna visurile.
  3. Fii perseverent.
  4. Continuă să încerci.
  5. Ai încredere.

Autor: Claudiu Neacșu



Our Score
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Next Post

Viața ta poate deveni mai productivă dacă faci un efort

mie dec. 7 , 2022
Vizualizări: 294 Azi avem un text puternic, un text-mega-forță, o infuzie-dinamită de energie mentală pozitivă. Cine citește cu atenție rândurile de mai jos, PÂNĂ LA CAPĂT, va simți clar și concret cum SE TRANSFORMĂ în ceea ce privește partea mentală. GARANTAT! Viața ta poate deveni mai productivă dacă faci un […]

Categorii

Articole recente