Insulițele iubirii romantice———————————————————-

Lumea va avea întotdeauna iubiții ei. Așa a fost de la începutul creației; așa va rămâne până la sfârșitul timpurilor. Motivul pentru a iubi pe cineva se află în noi înșine, nu în afara noastră. Iubirea nu poate exista fără ca un individ sau un cuplu să fie dispus să îl accepte pe celălalt așa cum este, cu defecte și slăbiciuni incluse – o dorință de a-i ierta imperfecțiunile, în timp ce nu așteaptă de la ei înșiși nimic mai puțin decât perfecțiunea. O relație poate avea succes doar atunci când ambele părți se simt suficient de sigure pentru a dezvălui cine sunt cu adevărat, inclusiv temerile, dorințele, speranțele și aspirațiile lor, și își permit una alteia să vadă cea mai bună parte a lor reflectată înapoi la ele. Acest tip de iubire vine din interior, unde ne găsim cele mai mari forțe, talente, abilități, pasiuni, creativitate, inteligență, frumusețe, compasiune și empatie, și care ne permite să împărtășim aceste daruri cu ceilalți prin acte de bunătate, generozitate, onestitate, loialitate, altruism, sacrificiu, fidelitate, răbdare, înțelegere, iertare, toleranță, curaj, determinare, putere, rezistență, perseverență și acceptarea cu bucurie a provocărilor vieții împreună. Astfel de calități îi permit cuiva să recunoască adevăratul potențial al unei alte ființe umane, permițându-i să crească în capacitatea sa deplină de prieten, iubit, soț/soție și părinte grijuliu. A iubi pe cineva necondiționat înseamnă a avea capacitatea de a îmbrățișa fiecare aspect al caracterului, personalității și spiritului acelei persoane, chiar dacă unele trăsături nu se potrivesc exact cu ale noastre. Trebuie să învățăm să acceptăm oamenii așa cum sunt, mai ales în momentele dificile.

Claudiu Neacsu

———————————————————-

Dragostea nu trebuie să aibă sens. De fapt, rareori are, deoarece sentimentele au tendința de a se dezlănțui, făcând ca emoțiile să se înalțe mai sus decât ar putea-o face vreodată gândirea rațională. Iubirea este adesea irațională, incontrolabilă și ilogică, însă există multe lucruri despre ea care par perfect logice. De exemplu, ea ne face să facem lucruri nebunești, stupide, nesăbuite și periculoase. Dar astfel de acțiuni vin, de asemenea, cu mari recompense, făcându-ne să ne simțim vii și puternici ca niciodată înainte. Dragostea capătă puteri magice și care ne fac să credem că orice este posibil, ceea ce duce la experiențe de nedescris, lăsând amintiri de durată, gravate pentru totdeauna în mintea noastră. Inimile noastre devin vulnerabile, deschizându-se către noi posibilități și aventuri incitante. Cu toate acestea, faptul că ne îndrăgostim nebunește de cineva ne face să ne simțim atât de bine, încât suntem mai degrabă dispuși să riscăm totul decât să renunțăm la acest sentiment. Îndrăgostirea nebună face ca viețile noastre să capete un cu totul alt sens, dând un scop zilelor care urmează. Și, odată ce graba inițială dispare, dragostea rămâne, oferind confort și siguranță de-a lungul anilor. Chiar și după zeci de ani de căsnicie, cuplurile continuă să se îndrăgostească din nou, reînnoind flacăra care le menține dragostea aprinsă și fierbinte, oferind în același timp o fundație pe care să construiască o viață întreagă de fericire și amintiri împărtășite. Dragostea adevărată transcende aspectele fizice ale romantismului, concentrându-se în schimb pe conexiunile emoționale dintre două suflete. Iubirea este o forță a naturii care aduce oamenii împreună, permițându-le să depășească orice obstacol, indiferent cât de mare sau de mic. Iubirea dă speranță, vindecare și pace și oferă puterea necesară pentru a merge mai departe în ciuda greutăților pe care viața ni le poate arunca. Atâta timp cât continuăm să căutăm, vom da în cele din urmă peste acea persoană specială destinată să ne completeze, să scoată la iveală ce e mai bun din noi și să ne ajute să ne atingem toate obiectivele și idealurile. Iubirea nu este ceva ce se găsește ușor; este nevoie de efort și de multă muncă pentru a o localiza, dar, odată descoperită, devine de neînlocuit și durează o viață întreagă.

Claudiu Neacsu

———————————————————-

Este adevărat că unii oameni sunt suficient de norocoși să se îndrăgostească rapid și fără efort, dar cei mai mulți dintre noi nu o fac. În schimb, trebuie să căutăm cu sârguință, asumându-ne riscuri, punându-ne în evidență, încercând să ne conectăm cu potențiali parteneri, sperând să găsim aurul, crezând că se va întâmpla dacă vom continua să căutăm. Dacă acest lucru îți sună familiar, trebuie să știi că persistența ta dă roade în cele din urmă, pentru că vei da în cele din urmă peste acea persoană specială destinată să te completeze. Această persoană intră în viața noastră pe neașteptate, prinzându-ne complet cu garda jos, surprinzându-ne cu daruri și dovezi de afecțiune neașteptate, dându-ne fiori pe șira spinării cu sărutări tandre, făcându-ne să zâmbim de la o ureche la alta și să ne topim pe dinăuntru, umplându-ne inima cu o căldură inexplicabilă. Simțim o conexiune instantanee, înțelegându-ne instantaneu unul pe celălalt fără a rosti cuvinte cu voce tare, recunoscând spirite înrudite care împărtășesc interese, valori și credințe comune. Există o atracție de netăgăduit care ne aduce împreună, aprinzând pasiuni în ambele părți, determinând corpurile noastre să reacționeze instinctiv, răspunzând favorabil la atingerea celuilalt. În scurt timp, ne găsim pierduți unul în brațele celuilalt, mistuiți de sentimente de euforie și extaz, trăind momente de fericire pură, cum nu am mai simțit până acum. Ne-am dori să nu avem nevoie de somn, dorindu-ne să avem energie nelimitată pentru a petrece timp împreună, explorând trupurile celuilalt până când epuizarea își face simțită prezența și ne obligă să ne odihnim. Însă, chiar și atunci, nu ne va deranja să adormim unul lângă celălalt, știind că ziua de mâine va veni destul de curând și ne va oferi încă o ocazie de a face dragoste. De fapt, așteptăm cu nerăbdare, numărând minutele până la sosirea dimineții, anticipând cu nerăbdare șansa de a petrece mai mult timp împreună, de a ne reîntâlni încă o dată, de a ne bucura de magia pură a uniunii noastre.

Claudiu Neacsu

———————————————————-

Atunci când te uiți în ochii mei, simt că zbor. Atunci când ne atingem, simt ca și cum sufletele noastre sunt una – aceeași energie curge între noi; atunci când ne sărutăm, se produce o explozie în mine. Tu faci ca totul să pară atât de ușor pentru amândoi. Acum are sens de ce se spune că îndrăgostirea poate schimba complet oamenii sau chiar îi poate face mai buni cu totul, pentru că acest lucru m-a făcut să realizez cât de frumoasă poate deveni viața după ce o împărtășesc împreună cu o altă ființă umană care iubește necondiționat. Știu că ceea ce spun sună nebunesc și nerealist uneori, însă, doar auzind aceste trei cuvinte magice ieșind din gura ta, ar fi suficient pentru a îndepărta toate îndoielile și temerile care vin împreună cu astfel de sentimente. Să aud că mă vei iubi mereu, indiferent de ce se întâmplă, că nimic altceva nu contează în afară de a ne face fericiți unul pe celălalt și de a trăi fericiți până la adânci bătrâneți, îmi face pielea de găină de fiecare dată când mă gândesc la asta. Chiar dacă nu mai cred în basme, acest vis mi se pare prea frumos pentru a renunța la el. Acest sentiment este ceva ce nu pot explica și sper să nu dispară niciodată prea curând, indiferent unde ar putea ajunge oricare dintre noi în viață. Aceasta este dragostea adevărată și devine cu atât mai puternică cu cât petrecem mai mult timp împreună; ceea ce înseamnă că vei păstra pentru totdeauna o bucată din inima și mintea mea până când moartea își va pune amândurora amprenta asupra noastră. Bucură-te de ziua ta, ai grijă de tine și nu uita că țin cu adevărat la tine și că îmi doresc să găsești fericirea în felul tău.

Claudiu Neacsu

———————————————————-

Cel mai dulce sunet pe care l-am auzit vreodată a fost când mi-ai șoptit numele. Felul în care te-ai simțit, ca și cum fiecare cuvânt era destinat doar mie – asta l-a făcut pe acesta special. Tu îmi pari atât de dulce acum; niciodată nu ne-am imaginat că se poate întâmpla așa ceva între doi oameni ca noi. Știam că întotdeauna a fost ceva acolo înainte, dar nu știam cât de mult sau de ce. Acum, după ce am petrecut ceva timp împreună, pot să spun fără ezitare că sentimentele noastre sunt reale, depășesc nivelul prieteniei și vor dura pentru totdeauna. Să știi că asta face ca totul să merite, chiar și momentele grele, pentru că amândoi ne simțim atât de bine cunoscându-ne unul pe celălalt mai bine decât ne cunoaște oricine altcineva pe oricare dintre noi. Va veni o zi în care aceste lucruri nu vor mai conta, totuși, pentru că atunci vom împărți eternitatea unul lângă altul, pe o plajă frumoasă, undeva departe, bucurându-ne de soare în timp ce ne ținem de mână și ne sărutăm sub stele până când vom fi prea obosiți și va trebui să ne odihnim. Apoi, când va veni din nou dimineața, vom face totul din nou, pentru totdeauna!

Claudiu Neacsu

———————————————————-

Dragostea apare pe neașteptate; te face să simți că totul în jurul tău a devenit frumos dintr-un motiv oarecare. Nu te poți opri să nu te gândești la acea persoană care ți-a furat inima la prima vedere. Uneori, sunt chiar zile în care nimic nu pare în regulă fără această persoană sau prezența ei îți umple lumea de bucurie – și apoi pleacă din nou! Și așa începe o altă zi plină de dor, întrebându-te ce s-ar fi putut întâmpla dacă lucrurile ar fi decurs altfel. Acest lucru se repetă la nesfârșit până când, în cele din urmă, îți dai seama că, deși această persoană nu va fi întotdeauna prezentă fizic, ea va rămâne pentru totdeauna parte din gândurile, amintirile și sentimentele tale zilnice. Acest lucru se datorează faptului că dragostea adevărată nu dispare niciodată și rămâne proaspătă și vibrantă în fiecare zi, așteptând cu răbdare șansa de a străluci încă o dată. Și apoi, într-o bună dimineață, după ce trec săptămâni, luni sau ani, ceva se schimbă. Un gând nou îți intră în minte, o idee apare brusc peste cele vechi, făcând loc unei perspective diferite. Dintr-o dată, această persoană devine cu totul altcineva, dar cumva încă familiară. O vezi mergând pe stradă, arătând la fel de bine ca întotdeauna, zâmbind trecătorilor. Ochii vi se întâlnesc și îi zâmbești timid în timp ce încerci cu disperare să ascunzi cât de mult te afectează simpla ei prezență. Te gândești cu drag la toate momentele minunate petrecute împreună și te întrebi de ce a durat atât de mult timp până să realizezi exact ce se întâmplă. De îndată ce o faci, însă, începi să observi că ceilalți oameni se holbează la tine cu invidie în ochi. Aceștia încearcă din răsputeri să evite contactul vizual cu tine, pretinzând că nu știu nimic despre voi doi. Dar, în secret, îi întrezărești cum șușotesc între ei și râd unii de alții. Un lucru este clar: ceva extraordinar se întâmplă între tine și această persoană despre care toată lumea crede că este doar a ta.

Claudiu Neacsu

———————————————————-

Cea mai mare fericire vine din iubirea pentru ceilalți. Această fericire întrece orice altă plăcere sau sentiment de realizare, deoarece atinge fiecare parte a vieții – atât fizică, cât și mentală, intelectuală și socială. Cu cât suntem mai capabili să oferim mai mult acest dar prețios al iubirii, cu atât mai mare va fi răsplata pentru noi înșine atunci când vom primi astfel de daruri înapoi. Iubirea face ca fiecare zi să merite să fie trăită; iubirea umple mintea cu speranță, curaj și putere. Ea ne ajută să înfruntăm fără teamă orice ar putea apărea. Trebuie doar să ne amintim cât de frumoase ar fi putut fi lucrurile dacă nu am fi dăruit atât de gratuit ceea ce trebuia să fie doar al nostru! Și apoi există marea satisfacție care vine din faptul că știm că am reușit să facem pe altcineva fericit prin simpla împărtășire cu el sau cu ea a propriei noastre vieți. Un simplu zâmbet pe buzele lui, o atingere blândă pe brațul ei, o îmbrățișare caldă, un sărut neașteptat, o șoaptă de afecțiune, o mângâiere a vârfurilor degetelor pe obrazul cuiva, o privire în acei ochi care spun multe despre profunzimea sentimentelor din interior, acestea sunt câteva gesturi mici care pot schimba totul între doi oameni, pentru totdeauna. Astfel de momente există. Ele se întâmplă chiar dacă uneori par imposibile. Cu toate acestea, în ciuda faptului că nu le putem găsi întotdeauna, uneori trebuie să credem oricum în existența lor, deoarece dragostea adevărată rezistă într-adevăr dincolo de stelele de sus și de oceanele de sub pământ.

Claudiu Neacsu———————————————————-

Există o anumită strălucire în jurul unui cuplu care împărtășește o relație puternică și autentică. Este ceva magic în felul în care se privesc unul pe celălalt și în căldura cu care se țin de mână sau își mângâie brațele sau umerii. Zâmbetele lor radiază o strălucire care trece mult dincolo de ei înșiși și îi luminează și pe toți cei din jurul lor. Pentru a înțelege pe deplin intensitatea acestui tip de iubire, ar trebui mai întâi să o vezi cu ochii tăi, înainte de a crede orice altceva. Ai putea crede că astfel de relații nu au existat niciodată în afara basmelor, până când vei fi martor direct la cât de puternice și durabile sunt cu adevărat efectele lor. Dacă toată lumea ar putea să descopere secretul unei astfel de relații… Atunci poate că lumea însăși nu s-ar mai simți atât de singură. Este destul de ușor să spui “Te iubesc!” Dar a nu spune nimic nu înseamnă mare lucru dacă nu este urmat de acțiune. Cuvintele singure înseamnă mai puțin decât acțiunile întreprinse pentru a dovedi sinceritatea și devotamentul cuiva. Cineva trebuie să arate obiectului afecțiunii sale, că îi pasă cu adevărat, în loc să se limiteze la a mărturisi verbal astfel de sentimente. Pentru a-și dovedi dragostea, trebuie să existe o dorință de a face ceva special pentru cel iubit. El trebuie să aibă grijă să știe exact ce îi place cel mai mult și să încerce să o apropie de sine într-o manieră care să îi aducă cele mai mari bucurii. A iubi pe cineva presupune să te lași pe tine însuți deoparte pentru a-l pune pe celălalt pe primul loc. Adevărații îndrăgostiți nu lasă distanța să-i despartă; ei călătoresc oriunde este nevoie, pentru a petrece timp de calitate împreună.

Claudiu Neacsu

———————————————————-

Cea mai dulce parte a unei iubiri profunde cu o altă ființă umană nu are nimic de-a face cu ceea ce se întâmplă între doi oameni. Începe înainte de întâlnirea lor – înainte ca măcar un cuvânt să treacă pe buzele lor sau să aibă loc vreo acțiune de ambele părți ale acestei ecuații misterioase pe care o numim dragoste la prima vedere. Frumusețea se află în minte; ea rezidă în inima fiecărui individ, unde se formează un limbaj nerostit, pe care numai îndrăgostiții îl pot înțelege. Acest fenomen magic are loc atunci când ambii parteneri simt că au găsit jumătatea care îi completează și face ca viața să merite să fie trăită pentru toți cei implicați. Nu vorbim aici despre o simplă îndrăgostire, infatuare sau dorință pofticioasă. Ceea ce descriu depășește cu mult aceste lucruri, deoarece implică ceva mult mai profund decât simplele dorințe fizice. Pentru a aprecia pe deplin cât de puternic este cu adevărat acest sentiment, trebuie să faci un pas înapoi și să te uiți la tot ceea ce îl înconjoară, astfel încât adevărata sa semnificație să devină clară. Romantismul vine de undeva din adâncul fiecăruia dintre noi și este condus de emoții mai degrabă decât de logică. Nu poate fi explicat rațional și totuși, cumva, știm exact de ce anumiți oameni îi atrag pe alții precum flăcările pe molii. Pentru mine, nu pare să existe un mister mai mare în întreaga existență. Indiferent de ce altceva se poate întâmpla pe parcurs, romantismul va rămâne întotdeauna partea mea preferată despre relațiile dintre bărbați și femei. Pur și simplu nu există nimic la fel de incitant sau de satisfăcător ca împărtășirea sentimentelor cele mai intime cu o altă persoană, fără teama de judecată sau de ridicol. Dacă îți permiți să te deschizi complet și să îți împărtășești gândurile, temerile, speranțele, visurile, aspirațiile, fanteziile, secretele, pasiunile și credințele cu cineva în care ai încredere, atunci s-ar putea să afli că și această persoană simte exact la fel despre unele dintre aceleași subiecte. Vezi tu, romantismul nu se bazează pe sex, bani, aspect sau faimă. Aceste lucruri sunt doar mijloacele prin care romantismul își găsește expresia. Odată ce treci peste toate chestiile superficiale, se transformă într-un dans frumos în care doi indivizi se mișcă împreună în timp ce se țin strâns de mână și se privesc cu dragoste în ochii celuilalt. Ei devin o echipă al cărei scop este de a face lumea din jurul lor un loc mai bun și de a aduce fericire celor apropiați. Acesta este cu adevărat cel mai mare dar pe care cineva îl poate oferi unei alte persoane și motivul suprem din spatele creării căsătoriei. Dragostea este menită să dureze pentru totdeauna.

Claudiu Neacsu

———————————————————-

Iubirea nu este ceva ce se poate comanda pur și simplu. Ea ia naștere atunci când doi oameni se întâlnesc unul cu celălalt exact la momentul potrivit pentru ambele părți – atunci când sunt gata să o accepte, precum și să ofere propriile daruri în schimb. Totul se întâmplă în mod natural între ei, fără niciun fel de interferență sau intervenție din partea altcuiva; este nevoie doar de o deschidere unul față de celălalt, astfel încât cei doi să devină una, împreună, împărtășind totul despre ei înșiși și aflând ce îi face să se simtă bine. Aceasta înseamnă că, dacă este nevoie să forțezi lucrurile, nu este deloc dragoste adevărată. Adevărata iubire își ia exemplul din natura însăși, care nu necesită prea mult efort, deoarece a fost deja configurată perfect pentru a avea grijă de ea însăși prin procesul de evoluție, asigurându-se că nu vom dispărea după milioane de ani petrecuți pe Pământ. Am evoluat de-a lungul a mii și zeci de mii de ani, în timp ce relațiile de iubire sunt menite să evolueze și mai mult, permițându-ne să atingem niveluri mai înalte de înțelegere și apropiere decât înainte. Iubirea nu încetează niciodată să evolueze, să se schimbe și să devină mai puternică, până când moartea ne revendică viața. De aceea, cred că dragostea adevărată va rămâne întotdeauna evazivă pentru cei care nu și-au găsit încă perechea, deoarece nu vor ști niciodată cât de bine este să te simți dorit de cineva, atât de profund încât nimic altceva nu mai contează în afară de persoana respectivă. Pentru mine, aceasta este esența romantismului și definiția mea a perfecțiunii.

Claudiu Neacsu

———————————————————-

Dragostea se poate întâmpla atunci când ne așteptăm mai puțin. Te poate surprinde în orice moment sau loc, dar și oriunde altundeva; în avion, în fața cinematografului tău preferat, în timp ce aștepți stația de autobuz, stând lângă cineva în clasă, în timpul unei plimbări pe plajă, sub un copac, printre copaci, chiar și în timp ce faci un duș… Lista ar putea continua la nesfârșit! Iubirea se întâmplă fără avertisment – și de multe ori apare de nicăieri. Nu suntem niciodată pregătiți și nici nu avem prea mult control asupra sosirii ei în viața noastră. Tot ceea ce știm despre iubire este ceea ce ne spun alții, cum își descriu propriile experiențe și sentimente față de ea și ce cred ceilalți oameni despre iubire, ceea ce îi face să se simtă astfel sau nu. Și apoi mai există și sfaturile din cărțile scrise de mari autori care își împărtășesc gândurile cu privire la subiectul romantismului și al iubirii. Aceștia ne oferă sfaturi și informații pentru a ne putea înțelege mai bine pe noi înșine, lumea din jurul nostru și pe cei apropiați nouă. Unii scriitori explică semnificația iubirii adevărate, în timp ce alții încearcă să îi învețe pe cititori cum să atingă fericirea prin găsirea partenerului perfect. Un alt grup de scriitori relatează poveștile unor cupluri care s-au regăsit în ciuda multor obstacole, cum ar fi distanța dintre cei doi îndrăgostiți, boala, dificultățile financiare și problemele familiale. În timp ce unii autori se concentrează pe importanța prieteniei și a loialității în cadrul relațiilor, alții scriu despre necesitatea de a depăși gelozia pentru a menține o relație sănătoasă. Aceste cărți ne dau speranța că dragostea există și că oricine își poate găsi sufletul pereche dacă se străduiește suficient de mult și respectă anumite reguli.

Claudiu Neacsu

———————————————————-

Iubirea nu înseamnă doar romantism. Merge dincolo de asta, are propria sa savoare; nu o poți compara cu nimic altceva. Iubirii nu-i pasă de ceea ce cred sau spun alții. Nu ai nevoie de nimeni altcineva atunci când există o persoană atât de uimitoare care te așteaptă undeva și care va face ca totul să fie din nou bine! Sunt oameni în jurul meu care spun lucruri de genul “dragostea ar trebui să fie ușoară” și mă gândesc cât de mult se înșală de fapt, fiindcă, dacă dragostea ar fi fost atât de simplă, atunci ne-am fi găsit deja de mult timp unul pe celălalt, în loc să trebuiască să trecem prin toate acele greutăți și obstacole pe parcurs. Această viață nu ar însemna nimic fără dragoste. Lumea ar putea arăta frumos în exterior, însă în interior fiecare își dorește ceva mai mult decât ceea ce are în prezent. Ne dorim să ne simțim iubiți și apreciați. Indiferent unde trăiești, câți ani ai, la un moment dat în viață fiecare dintre noi merită să găsească fericirea adevărată și numai după ce facem asta începe cu adevărat restul – bucuriile, râsetele și momentele distractive împreună. Atunci când două suflete se întâlnesc în sfârșit, după ani de zile în care și-au căutat inimile și s-au găsit unul pe celălalt, acestea știu instantaneu că nimic altceva nu mai contează în afară de ele și de ei înșiși, chiar dacă societatea poate să se încrunte la acest lucru ca fiind egoist și egocentric, ceea ce nu ar putea fi mai departe de adevăr. Oamenii care înțeleg cu adevărat dragostea își dau seama că nu este menită să rănească pe nimeni și nici să facă rău. Iubirea adevărată ar trebui să aducă lumină în viețile noastre și să ne arate o nouă perspectivă, ajutându-ne în același timp să ne vedem pe noi înșine în mod diferit, făcându-ne indivizi mai buni în general. Ne face mai puternici, mai înțelepți și mai maturi, oferindu-ne șansa de a crește din punct de vedere emoțional înainte de a merge mai departe.

Claudiu Neacsu

———————————————————-

Pentru ca dragostea să funcționeze corect, ambele părți trebuie să dea 100% din ele însele. Dacă una dintre ele încearcă să se rețină, atunci relația nu va dura foarte mult și, în cele din urmă, se va încheia cu un eșec. Însă, atunci când ambii parteneri se angajează pe deplin, lăsând garda jos complet și deschizându-se în întregime unul față de celălalt, permițând ca sentimente de încredere și siguranță să vină în valuri peste ei, încep să se vadă unul pe celălalt într-un mod cu totul diferit și își dau seama brusc că sunt pregătiți să facă următorul pas spre veșnicie. Au ajuns la un punct în care nu mai vor să se lase niciodată să plece unul de lângă celălalt și astfel decid să devină inseparabili, împărtășind fiecare aspect al vieții lor împreună, începând de la un nivel mic și mergând încet-încet în sus, până când ajung la vârf. Și, odată ajunși în vârful acestui munte numit iubire, nu mai au unde să urce, deoarece totul pare perfect și complet, lăsându-i fără niciun fel de regrete. Pentru că, în acel stadiu, cuplul știe exact ceea ce își dorește și ceea ce merită. Amândoi sunt conștienți de faptul că nu se vor plictisi niciodată să petreacă timp împreună și că au multe interese comune, plus că au păreri similare despre aproape orice, inclusiv despre planurile și aspirațiile lor de viitor, ceea ce înseamnă că vor rămâne mereu compatibili și armonioși. Acesta este motivul pentru care dragostea este atât de puternică și misterioasă, dar și extrem de îmbucurătoare și plină de satisfacții, mai ales dacă duce la căsătorie și familie. Iubirea aduce pace și liniște, ne ajută să facem față problemelor și provocărilor și ne oferă confort, sprijin și înțelegere. Toată durerea și suferința dispar, lăsând în urmă doar amintiri fericite, creând o aură magică în jurul cuplului fericit. Ochii acestor oameni strălucesc mai mult decât diamantele, zâmbetele lor radiază căldură și bunătate, iar vocile lor sună mai dulce decât mierea care se scurge pe pâinea caldă. Totul în jurul lor pare mai vibrant și mai viu, făcându-i pe toți cei din jurul lor să se oprească și să îi privească. Toată lumea își dorește să facă parte din această minunată poveste de dragoste, dorind să fie o muscă pe perete ori de câte ori aceștia doi trec pe lângă ei.

Claudiu Neacsu

———————————————————-

Sunt atât de multe lucruri pe care ni le dorim. Avem nevoie de ele pentru supraviețuire, pentru fericire sau doar pentru că ne fac viața mai ușoară; unii oameni chiar se gândesc că a avea mai mulți bani decât alții este un obiectiv – și poate fi adevărat și acest lucru! Dar dacă ar mai fi ceva ce ai putea avea? Ceva de care nu numai că are nevoie toată lumea de pe Pământ, dar este dorit de fiecare ființă umană care a trăit vreodată, și care ar schimba totul. Mă refer la dragoste, care este unul dintre acele obiective pe care ni le dorim fără să știm exact de ce. Iubirea este ca aerul pe care îl respiri, apa pe care o bei sau mâncarea pe care o mănânci – esențială și necesară pentru existență, dar a cărei semnificație este greu de explicat, deoarece iubirea nu vine într-o cutie pe care să scrie “Asta este iubirea”. Ea vine în mod natural, uneori încet, alteori foarte repede și adesea atunci când ne așteptăm mai puțin. Cel mai bun lucru este că, odată ce o simțim, știm cât de mare și de prețioasă este cu adevărat, însă, la prima vedere, dragostea pare a fi o iluzie creată de creier, în care hormonii noștri creează sentimente de euforie, în timp ce mintea creează fantezii care par imposibil de atins. În realitate, însă, dragostea este mult mai simplă decât ar putea crede oricare dintre noi, iar răspunsul la întrebarea dacă există dragoste adevărată se află în noi înșine, mai degrabă decât în altcineva.

Claudiu Neacsu

———————————————————-

Romantismul începe de la nivel fizic, cu două corpuri care se întâlnesc, se ating și își explorează diferențele. Acesta este probabil cel mai evident aspect al iubirii, dar nu se poate întâmpla până când ambii parteneri nu decid să facă acest lucru, ceea ce înseamnă că dragostea însăși trebuie să înceapă înainte de orice altceva. Până acum, procesul decurge bine și ne trezim că vrem să ne sărutăm, să ne îmbrățișăm, să ne ținem de mână, să ne mângâiem, să ne atingem și să explorăm părțile corpului celuilalt, încercând noi modalități de exprimare a afecțiunii, prin diferite forme de intimitate. Odată ce am ajuns în acest punct, ar trebui să ne oprim și să luăm aminte. De ce am ales să arătăm un asemenea interes pentru altcineva? Este pentru că pur și simplu ne face plăcere să fim aproape de o altă persoană sau este vorba despre ceva mai mult? Atunci când privim în ochii unui străin și zâmbim, de obicei nu așteptăm nimic în schimb, însă primim un răspuns. Uneori ne simțim bine să fim apreciați și recunoscuți de străinii care trec pe lângă noi; poate că motivul din spatele manifestării aprecierii față de ceilalți este legat de faptul că ne simțim atrași de ei. Dacă acesta este cazul, atunci poate că primul pas spre îndrăgostire începe imediat după ce ne dăm seama că suntem interesați de altcineva și încercăm să ne dăm seama de ce. Poate că suntem atrași de personalitatea persoanei respective, de simțul umorului, de inteligență, de bunătate, de caracter plăcut, de încredere, de farmec sau de orice alte calități care ne ademenesc. Oricare ar fi motivele, următoarea etapă este să aflăm dacă ne răspund reciproc la interesul nostru.

Claudiu Neacsu

———————————————————-

Invitația mea este să intrați în grupul Facebook „Insulițele iubirii romantice”. Acolo vă puteți desfăta cu postările mele. Fără niciun fel de obligație din partea dumneavoastră. Pur și simplu relaxare, voie bună, visare binefăcătoare. Haideți să ne acordăm cu dărnicie momente în care să ne îndepărtăm de încrâncenarea vieții de zi cu zi!

Linkul grupului pe care vă invit să vă adăugați este:

https://www.facebook.com/groups/insuliteleiubiriiromanticeCategorii

Articole recente