Nu vei reuși niciodată dacă nu ai voința de a-ți gestiona eșecurile
5 (1)Nu vei reuși niciodată dacă nu ai voința de a-ți gestiona eșecurile. Voința te ajută să vezi eșecul în perspectiva corectă. Atunci când eșuăm învățăm, creștem și ne maturizăm. Obținem noi înțelegeri și perspective asupra afacerilor, relațiilor, vieții și iubirii.

Totuși, a avea multă voință nu este suficient de una singură. Este ca și cum ai conduce o motocicletă: s-ar putea să ai un motor imens și un rezervor plin de benzină, dar dacă mergi cu viteză pe autostradă ca și cum ai fi într-un film “The Fast and The Furious”, indicatorul va ajunge destul de repede la “gol”.

Fii atent la deciziile tale. Nu exagera, supraîncărcându-te; este important să lucrezi mai inteligent, nu mai tare. Îți ia mult mai mult timp să îți revii după ce te-ai epuizat, așa că dacă îți cunoști limitele și îți lași spațiu pentru autoîngrijire te va ajuta să îți menții voința la un nivel maxim.

Oamenii se întreabă adesea de ce unii antreprenori au un succes mai mare în afaceri decât alții. Este vorba de obiceiuri, conexiuni, noroc, etică a muncii sau orice alt comportament? Eu cred că rădăcina succesului este voința. Voința este pur și simplu capacitatea de a te controla. Este o determinare puternică care îți permite să faci ceva dificil. Acesta este un comportament cu care ne naștem mai mult decât unul pe care îl învățăm; cu toate acestea, este posibil nu doar să îl învățăm, ci și să îl întărim prin exerciții constante.

Dacă avem determinare și voință pentru un scop definit în viață, atunci nimic nu ne poate opri să atingem succesul. De asemenea, ar trebui să ne amintim întotdeauna că drumul vieții nu este lin, eșecurile fac parte din ea și ar trebui să învățăm din eșecuri mai degrabă decât să ne plângem de situație. Odată ce suntem determinați și ne-am disciplinat mintea, vom vedea o mare transformare.

Pot apărea obstacole care să ne împiedice progresul. Ele pot întârzia succesul, ne pot tulbura temporar și chiar ne pot induce în eroare, dar nu pot rezista puterii de determinare. Aceasta este puterea pe care o generăm în noi înșine pentru a rămâne dedicați căii și convingerilor noastre și pentru a mărșălui spre obiectivele prețuite. Determinarea este o forță și o resursă valoroasă în sine. Dacă o ai, poți ținti spre stele. Ai succes sau nu ai succes în măsura în care ești determinat și angajat față de obiectivele tale. Cu determinare, putem realiza multe obiective în viața noastră.

Acolo unde există voință, există hotărâre, asertivitate, perseverență, hotărâre și fermitate. Ne folosim voința în fiecare zi: pentru a rezista tentațiilor, pentru a învinge procrastinarea și, în cele din urmă, pentru a ne atinge obiectivele. Pe scurt, succesul nu poate fi obținut fără voință.

Primul pas pentru a construi o atitudine perseverentă este să respingem impulsul de a renunța sau de a da înapoi. Dacă nu reușești să realizezi ceva, acordă-ți timp. Încearcă din nou a doua zi. Amintește-ți de motivul pentru care faci acest lucru și de obiectivul final pe care vrei să-l atingi.

Oamenii care perseverează sunt cei care continuă să se întrebe “de ce”. Aceasta servește ca un motivator constant și te menține pe drumul cel bun. Poate fi la fel de simplu ca: de ce fac asta? Cu cât îți amintești mai des, cu atât mai clar devine scopul tău. Aceasta este ceea ce te împinge în continuare.

Oamenii te judecă în funcție de consecvența ta. Atunci când ești perseverent, dezvolți și consecvență. Mulți oameni caută această abilitate, fie la locul de muncă, fie în viața personală. Ei vor să știe că vei munci din greu în mod regulat pentru a face ceea ce trebuie făcut.

Am observat, prin propriile noastre experiențe, că atunci când lăsăm garda jos, când lăsăm lipsa de autocontrol și lipsa de disciplină să ne conducă viața, lucrurile par să se înrăutățească în cele din urmă. Atunci când dăm dovadă de disciplină, chiar și în cel mai mic lucru, cum ar fi să ne trezim devreme sau să mâncăm mai puțin, ne dezvoltăm “mușchii disciplinei”. Acești mușchi sau, mai degrabă, obiceiuri, încep să se transpună în alte discipline. Cu ajutorul autodisciplinei, oamenii au descoperit o nouă șansă în viață și, în mod natural, vor să profite la maximum de ea. Recuperarea timpului pierdut este un mod complet natural de a se simți în această călătorie.

Viitorul oferă brusc noi posibilități interesante. Explorează-le la fiecare pas. Nu rata niciunul dintre lucrurile minunate care te cheamă. Poate însemna împlinirea visului de a fi antreprenor, dansator de balet, sau orice altceva. Trebuie să apuci cu ambele mâini, și cu nerăbdare, aceste chemări. Nu degeaba ai călătorit!

Dacă, la sfârșitul zilei, poți spune că există o problemă pe care ești pasionat să o rezolvi, că te afli într-o poziție unică pentru a o rezolva, că vrei ca aceasta să reziste în timp și că ești dispus să perseverezi printre numeroase obstacole și provocări pentru bani puțini sau deloc, atunci, prin toate mijloacele, nu ezita. Demarează. De fapt, nu ai nicio scuză.

Perseverența este unul dintre lucrurile care te pot ajuta pe parcurs. Găsirea unor modalități de a continua, de a merge înainte și de a menține tipul de consecvență de care ai nevoie este o modalitate excelentă de a trece peste greutăți. Este important ca, în momentele grele sau dificile, să îți amintești viziunea pe care ai avut-o pentru tine când ai început și să rămâi încrezător în capacitatea ta de a o realiza. Sarcinile sau problemele care apar, îți vor arăta adesea nivelul de convingere și credință în acel viitor pe care îl aveai cândva.

Pentru a avea succes, trebuie să treci printr-un lung proces de formare. Uneori, succesul se trage din experiența eșecului. Voința, perseverența și perseverența sunt cele mai importante forțe care ne ajută să reușim.

Nu te teme să eșuezi. Perseverența vine din faptul că eșuezi și te ridici din nou. Fără eșec, nu poți deveni un om de succes. El trebuie privit ca o lecție, mai degrabă decât ca un eșec, iar schimbarea atitudinii față de el poate avea un impact uimitor asupra vieții tale.

Succesul poate fi o călătorie lungă și dificilă. Stabilește standarde pentru a-ți oferi recompense sau încurajări pe parcurs. Acest lucru îți va reaminti în permanență de progresele pe care le-ai făcut. În plus, recompensa ajută la furnizarea unei motivații continue pentru a persevera în momentele dificile.

Sursa: Claudiu NeacșuOur Score
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Next Post

Pe drumul lung spre succes este posibil să întâlnești mici înfrângeri și eșecuri

sâm iul. 30 , 2022
Vizualizări: 34 Pe drumul lung spre succes este posibil să întâlnești mici înfrângeri și eșecuri. Nu te lăsa niciodată descurajat de aceste mici înfrângeri și rămâi cu ochii pe cele mai importante obiective. Vei fi doborât în mod constant și ți se va spune de ce afacerea ta nu va […]

Categorii

Articole recente

Translate »