Hrana Învingătorilor – Ziua 11

Ziua 11

Norocul orb ajută îndrăzneala oarbă.

– La Fontaine –

Fricoșii nu au cum să înainteze printr-o junglă. Asta e clar. Chiar dacă dincolo de acea junglă s-ar afla cea mai mare comoară a lumii, în mod sigur cineva care se teme de șerpi, de exemplu, nu va călca în junglă. Spaima îl paralizează și îl ține pe loc. Pentru el, comoara aceea va rămâne pentru totdeauna un vis foarte îndepărtat. Este valabilă și reciproca. Cel care pornește la drum cu un curaj maxim, are parte de victorii și rezultate care îi aduc sentimentul de fericire a triumfului binemeritat. Chiar dacă eșuează de mai multe ori, curajosul nu se lasă oprit de înfrângerile temporare. Îndrăzneala și acțiunea sunt camarazii care îl însoțesc pe omul de succes. Acești camarazi sunt fiii curajului, care și el, la rândul lui, este fiul dorinței infinite de succes. În timp ce fricosul stă pe loc și își face totul felul de calcule, îndrăznețul e deja plecat și a ajuns departe. Norocul, plictisit de calculele și gândurile negre ale fricosului, se îndepărtează de acesta și fuge repede după îndrăzneț, să-l recompenseze pentru actele lui de bravură.

Îl ajută să deschidă ușa imensă aflată la capătul drumului, ușă dincolo de care se află comorile fascinante rezervate celor însuflețiți de idealuri mărețe.

Claudiu NeacșuOur Score
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Next Post

Hrana Învingătorilor - Ziua 12

joi aug. 19 , 2021
Vizualizări: 25 Ziua 12 În faţa noastră sunt lucruri mai interesante decât cele pe care le-am lăsat în urmă. – C. S. Lewis – Viitorul are avantajul că ne așteaptă să ne încărcăm bine cu experiența prezentului. Din cauza aceasta, absolut tot ce se va întâmpla în viitor va fi, […]

Categorii

Articole recente

Translate »