Cheia succesului este să nu te grăbești
5 (1)Atunci când perseverăm, în ciuda șanselor, atingem nivelurile dorite de succes pe care le căutăm. Orice demers care ar putea deveni un mare succes necesită să ne dedicăm unui efort îndelungat și greu. Acest lucru este o posibilitate doar atunci când avem răbdare cu progresul nostru, indiferent cât de rapid sau de lent este acesta.

Dacă dorești să ai succes, trebuie să ai răbdare. Nu te descuraja dacă lucrurile nu se mișcă cu viteza ta. Continuă să faci ceea ce crezi și ceea ce îți place. Cheia succesului este să nu te grăbești. Totuși, nu confunda răbdarea cu tergiversarea. Trebuie totuși să FACI. Însă fă-o într-un mod calculat, constant și consecvent și nu te opri din a te strădui să-ți atingi visele.

Persistența este capacitatea de a te ține de plan! Nu te da bătut! Trebuie să îți amintești în mod constant de ce faci ceea ce faci și să continui să te îndrepți spre obiectivul tău țintă. Chiar și cei mai de succes și cei mai faimoși oameni au trecut prin probleme. Au eșuat și au eșuat, dar s-au ridicat și au încercat din nou. Uneori și-au pierdut și răbdarea. Dar au fost perseverenți. Chiar și după ce au eșuat de mai multe ori, nu au renunțat la visele lor.

Primul pas pentru a construi o mentalitate perseverentă este să respingi impulsul de a renunța sau de a renunța. Dacă nu reușești să realizezi ceva, acordă-ți timp. Încearcă din nou a doua zi. Amintește-ți de motivul pentru care faci acest lucru și de obiectivul final pe care vrei să-l atingi. Cu toții ne putem aminti cazuri în care am realizat ceva pentru că am fost perseverenți (mai perseverenți decât alții). Ne doream atât de mult acel lucru, încât am perseverat. Zi de zi, zi de zi. În cele din urmă, am reușit. Factorul cheie care a completat nivelul nostru de persistență a fost răbdarea. Răbdarea de a avea încredere în proces.

Răbdarea de a aștepta rezultatele pe care le culegeam cu un an în urmă. Răbdarea și persistența, doi mari prieteni care ne ajută să avansăm în viață. Concentrează-te pe victoriile și obiectivele mici din fiecare zi pentru a-ți dovedi cât de perseverent ești. Rezervă-ți timp pentru a lucra la obiectivele tale.

Rămâi responsabil – stabilește-ți o rutină, nu o amâna. Analizează bine programul tău și găsește o bucată de timp realist în fiecare săptămână pentru a lucra activ la pașii pe care i-ai identificat. Concentrează-te ca un laser. Pe măsură ce lucrezi la proces, vei întâmpina cu siguranță obstacole pe drum. Când apare un obstacol, ia-ți timp să îl recunoști, să reflectezi la motivul pentru care s-a întâmplat și să mergi mai departe. Petrecând prea mult timp concentrându-te asupra a ceea ce nu a mers bine, poți deturna progresul tău pozitiv.

Descoperă rapid următorii pași pentru a depăși obstacolul și ajustează-ți planul după cum este necesar. Concentrează-te doar asupra lucrurilor pe care le poți schimba, orice altceva este zgomot de fond. Recunoaște și sărbătorește micile tale victorii pe parcursul procesului. Pe măsură ce îți determini obiectivele, stabilește repere și stabilește recompense pentru atingerea acestora. Acestea pot fi cât mai mari sau mai mici, după cum consideri potrivit. Atunci când răbdarea este pe sfârșite, atingerea unei etape importante a unui obiectiv pe termen scurt și sărbătorirea cu o recompensă te va ajuta să-ți amintești de mișcarea ta înainte.Perseverența este o mentalitate care poate fi obținută. Primul pas pentru a face acest lucru este respingerea constantă a impulsului de a renunța la un obiectiv sau la o sarcină. Vizualizează obiectivul pe termen lung. Trebuie să crezi în tine însuți, iar o modalitate de a dovedi că ai încredere în tine este să te vizualizezi după ce ți-ai atins obiectivele în viitor. Cum te simți? Care sunt beneficiile muncii tale asidue? A avea o imagine în minte a ceea ce înseamnă succesul poate fi foarte motivant pe parcursul călătoriei tale spre fericire. Menține o mentalitate optimistă.

Optimismul este util atunci când încerci să atingi un obiectiv. Deoarece o mare parte din perseverență și persistență are legătură cu depășirea unei circumstanțe negative sau provocatoare, o mentalitate optimistă poate face minuni pentru a reuși să treci mai departe. Unul dintre principalele aspecte ale unei atitudini pozitive este să crezi în tine și în capacitățile tale.

Dacă vrei să-ți păstrezi o atitudine pozitivă, ar trebui să încerci să-ți testezi limitele în fiecare zi. Muncește mai mult astăzi decât ai muncit ieri, iar mâine mai mult decât ai muncit astăzi. Dacă te forțezi să îți depășești limitele în fiecare zi, vei demonstra că ești o persoană capabilă și pricepută, ceea ce îți va permite să rămâi mai ușor pozitiv. Apoi, atunci când te vei confrunta cu o sarcină importantă, experiența ta anterioară de a te testa îți va da încredere că ești la înălțimea provocării.

Dacă vrei să ai o viață mai fericită și mai împlinită, păstrarea unei atitudini pozitive este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face. Cu o mentalitate pozitivă, va fi mult mai ușor să faci față obstacolelor pe care viața ți le scoate în cale, iar tu vei descoperi că relațiile tale personale sunt mai puternice și că ești mai capabil să găsești mai ușor succesul în viața ta profesională. Continuă să mergi mai departe.

Munca pentru atingerea obiectivelor noastre poate fi uneori dificilă și frustrantă – așa că trebuie să perseverăm. Dacă un pas pe care îl faci nu funcționează, gândește-te la altceva ce ai putea încerca și care totuși te face să avansezi, chiar și puțin. Dacă întâmpini dificultăți, cere-le oamenilor pe care îi cunoști idei despre ce ai putea face. Aceștia ar putea să te ajute să vezi o altă cale. Atunci când vine vorba de îndeplinirea obiectivelor tale, amintește-ți întotdeauna că vor exista obstacole care îți vor ieși în cale, dar modul în care reacționezi la aceste obstacole este cel care determină dacă vei reuși sau nu.

Persistența dă roade în mare măsură. Dacă vei continua, va veni un moment în care lucrurile vor începe să meargă spre bine. Ai încredere în tine și nu lăsa pe nimeni altcineva să-ți spună ce poți sau nu poți realiza cu perseverență. Cei mai de succes oameni sunt cei care nu au renunțat niciodată la visele lor, chiar și atunci când au avut dificultăți. A avea răbdare, cunoștințe, o mentalitate pozitivă și motivație, alături de perseverență, toate acestea pot să te ajute foarte mult.

Claudiu NeacșuOur Score
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Next Post

Atunci când ești înconjurat de eșecuri, de piedici și de obstacole

mar aug. 16 , 2022
Vizualizări: 329 Atunci când ești înconjurat de eșecuri, de piedici și de obstacole, uneori este ușor să te complaci în tristețe și să renunți. Trebuie să continui să mergi mai departe, să îți planifici următoarele acțiuni și să acționezi în consecință cu încredere și perseverență. Dacă succesul ar fi ușor […]

Categorii

Articole recente